Barva vína je temně rudá, čirá a jiskrná. Ve vůni dominují přezrálé višně a sušené švestky. V pozadí se objevuje kouř dubového dřeva. Dojem z vůně se přenáší i do chutě vína. Kvůli vyšší dozrálosti hroznů dominují alkoholové tóny připomínající višně naložené v plum brandy, přitom dochuť je sametová a kulatá.
Doporučujeme podávat k pokrmům z kachny a husy. Pochutnáte si i na kombinaci se sýrem typu Camembert.
Alkohol: 14,0 % obj.
Zbytkový cukr: 1,0 g/l
Kyseliny: 4,5 g/l
Doporučená teplota podávání: 15 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 2 - 3 let od lahvování.
Vinice vinařství Annovino Lednice se rozkládají v oblasti Lednicko-valtického areálu. Nejrozšířenější odrůda, kterou společnost zpracovává je Rulandské šedé. Toto víno, které je pěstováno ve vyhlášených tratích Jižní svahy a U Cihelny ve Valticích dosahuje opravdových kvalit. Další důležitou odrůdou je Tramín červený z trati Ve Starých v Lednici. Vinařství Annovino Lednice vyrábí také víno z hroznů univerzitních vinic Mendelovy univerzity, zahradnické fakulty. Víno se pěstuje a zpracovává dle zásad integrované produkce tzn. ekologicky s úctou k přírodě. Víno, které firma vyrábí je dodáváno v typických lahvích typu Schlegel, do kterých je víno stáčeno odedávna. Vinařství je také provozovatelem zajímavého sklepního podzemí - Valtického Podzemí, které vzniklo rekonstrukcí části historických sklepů a jejich propojení. Sklepení má délku přes 700 metrů a můžete zde ochutnat všechna vína z vinařství Annovino Lednice. Společnost vystavuje svá vína na vinařských soutěžích doma i v zahraničí a pravidelně získává řadu ocenění.