Barva vína je temně rudá, čirá a jiskrná. Ve vůni dominují přezrálé višně a sušené švestky. V pozadí se objevuje kouř dubového dřeva. Dojem z vůně se přenáší i do chutě vína. Kvůli vyšší dozrálosti hroznů dominují alkoholové tóny připomínající višně naložené v plum brandy, přitom dochuť je sametová a kulatá.
Doporučujeme podávat k pokrmům z kachny a husy. Pochutnáte si i na kombinaci se sýrem typu Camembert.
Alkohol: 14,0 % obj.
Zbytkový cukr: 1,0 g/l
Kyseliny: 4,5 g/l
Doporučená teplota podávání: 15 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 2 - 3 let od lahvování.