Víno jemně zlatavé barvy. Ve vůni se snoubí zahradní ovoce a sušené byliny. Převažuje přezrálý angrešt, rybízový kompot, bílé květy hluchavky a akátu. Chuť kopírující vůni je velmi plná, až hřejivá.
Doporučujeme podávat k drůbeži se sýrovími omáčkami a k rybám s výraznou úpravou.
Obec: Čejkovice
Trať: Helezný díl
Alkohol: 13,5 % obj.
Zbytkový cukr: 10,6 g/l
Kyseliny: 7,3 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 24,0 °NM
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 4 - 6 let od lahvování.