Sauvignon, Pozdní sběr, 2022, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l

Náš tip
Sauvignon, Pozdní sběr, 2022, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 18110
Oblast Morava
Podoblast Znojemská
Odruda Sauvignon
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché víno
Ročník 2022
CNM 22
Šarže B18/2022
Uzávěr Korkový uzávěr
na dotaz na dotaz
Tento produkt nelze zakoupit
Dostupnost:
Na dotaz
Podrobnosti

Vynikající poloha, ale i samotné stáří vinice, která byla vysazena v 70. letech 20 století, propůjčili tomuto vínu intenzivní buket květů černého bezu, zelených citrusů, angreštu a pro Sauvignon typických hluchavkových tónů. V chuti  je víno plné, extraktivní a šťavnaté, s tóny limetky, černého rybízu a květů černého bezu. Příjemně dlouhá dochuť potěší svěží kyselinou a intenzivním minerálním charakterem. Díky extrémně šetrné technologii zpracování působí víno čistým a dobře vyhraněným dojmem s překvapivě plnou strukturou a komplexností.

Doporučujeme podávat ke studeným předkrmům s chřestem a výraznějšími kozími sýry, ke smetanovým těstovinám s gorgonzolou nebo rybí omáčkou.

Viniční trať Kraví hora u Znojma je již po staletí pokládána za jednu z nejkvalitnějších viničních tratí celé Moravy a tento pojem v kombinaci s odrůdou SAUVIGNON zná snad každý milovník velkých moravských vín. Intenzita aroma a minerality Sauvignonů, pocházejících z „Kraváku“, je mezi ostatními nepřehlédnutelná.

 

Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 2 - 4 let od lahvování.

Tohoto vína bylo vyrobeno 2 666 lahví. Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 20.9. 2022.

Obec: Znojmo
Trať: Kraví hora
Alkohol12,5 % obj
Kyseliny7,2 g/l
Zbytkový cukr3,7 g/l
Bezcukernatý extrakt22,9 g/l
Karel Průša - Vinařství Na Soutoku

Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení