víno příjemné vůně broskví a listu černého rybízu. Chuť je středně plná, šťavnatá s příjemnou osvěžující kyselinou a dochutí broskví.
Doporučujeme podávat k přírodním úpravám kuřecího nebo krůtího masa.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Dobrodruh / vína s přívlastkem
Ludvík Maděřič starší byl otcem Ludvy Maděřiče a mým dědou, taky přišel během kolektivizace o veškeré polnosti, dobytek i stroje. Rozhodl se užívat si života a počkat si na to dobré co život může dát. Vždycky šetřil a dopřával si to na co je třeba delší čas, procestoval kraj světa. Na vína s přívlastkem se taky musí pomalu, jejich čas příjde jak na vinici, tak ve sklepě, je to vinařova práce s časem, co přináší plody.
Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Moravský Žižkov
Trať: Slovenské
Alkohol12,0 % obj
Kyseliny8,1 g/l
Zbytkový cukr3,4 g/l
Bezcukernatý extrakt22,4 g/l