Vynikající poloha vinice dokázala vínu poskytnout velmi čerstvé a neuvěřitelně osvěžující aroma černého rybízu a bezového květu. Chuť je lehká, velmi šťavnatá a osvěžující, s výraznější pikantní kyselinkou a dlouhým, odrůdově typickým závěrem. Díky extrémně šetrné technologii zpracování působí Sauvignon čistým a dobře vyhraněným dojmem s překvapivě plnou strukturou a komplexností a tím neustále nabádá k dalším douškům.
Doporučujeme podávat ke všem pokrmům z ryb, k sýrům i úpravám drůbežího masa.
Viniční trať Kraví hora u Znojma je již po staletí pokládána za jednu z nejkvalitnějších viničních tratí celé Moravy a tento pojem v kombinaci s odrůdou SAUVIGNON zná snad každý milovník velkých moravských vín. Intenzita aroma a minerality Sauvignonů, pocházejících z „Kraváku“, je mezi ostatními nepřehlédnutelná.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 2 - 4 let od lahvování.
Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 17. 9. 2019. Z této šarže vína bylo vyrobeno 2 666 lahví.
Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.