Sauvignon, Kabinet, 2014, Vinařství Škrobák, 0.75 l

-15 %
Sauvignon, Kabinet, 2014, Vinařství Škrobák, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 10424
Oblast Morava
Podoblast Velkopavlovická
Odruda Sauvignon
Kategorie Kabinet
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2014
CNM 19,2
Šarže 402
Uzávěr Šroubový uzávěr
205 Kč
174 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 1 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17:30
Přepravní společností:
zítra
Podrobnosti

Toto víno Vás přivítá jemně zlatavou barvou. Ve vůni se snoubí zahradní ovoce a sušené byliny, převažuje angrešt, kiwi, zelená paprika a sušené seno. Chuť kopírující vůni, lehká, šťavnatá a svěží, vybízející stále k dalšímu doušku.

Doporučujeme podávat ke chřestu se sýrovými omáčkami a k rybám s výraznou úpravou.

Obec: Čejkovice
Trať: Helezný díl

Alkohol: 12,0 % obj.
Zbytkový cukr: 4,2 g/l
Kyseliny: 8,9 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 19,2 °NM

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Čejkovice
Trať: Helezný díl
Alkohol12,0 % obj
Kyseliny8,9 g/l
Zbytkový cukr4,2 g/l
Vinařství Škrobák

Vinařství Škrobák je typicky rodinné vinařství, které najdeme v Čejkovicích na Moravě. Umění vinaře se dědí z generace na generaci. Zakladatelem vinařství je Vladimír Škrobák. V roce 1992 zakládá firmu Víno Škrobák jeho syn Stanislav. Zpočátku hospodařili na 1 hektaru vinic. Dnes vyrábí z 10 hektarů špičková lahvová vína. Půdy jsou zde tvořeny převládajícími sedimenty, které se ukládaly v období starších třetihor a jsou tvořeny vápnitými jíly a jílovci s proplástky písků a vápnitých pískovců. Ve vinařství pracuje i druhý syn Martin, který studoval vinařství na vinařské škole ve Valticích a poté na vysoké škole v Lednici. Začali používat moderní postupy jak ve vinici, tak ve sklepě. Jejich firemní filozofií je kvalitní obdělávání vinic. Tuto práci provádějí pouze rodinní příslušníci. Stanislav ml. obhájil titul Mistr světa ve stříhání révy vinné. Vinařství je ekologické. Všechny vinice jsou zařazeny v bio režimu. Původně víno vyráběli v klasickém kvelbovém sklepě. Dnes je vinařství přestěhováno do nově zbudovaných výrobních prostor. Vinařství vyrábí i vína speciální. Jsou to botrytické výběry, ledová a slámová vína. Zajímavostí je, že v roce 1999 vyrobili první ledové červené víno v ČR. Jejich vína mají mnoho ocenění a medailí z prestižních vinařských soutěží. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Pálava, Ryzlink rýnský, Rulandské bílé, Aurelius, Chardonnay, Ryzlink vlašský, Rulandské šedé, Sauvignon, Tramín, Irsai Oliver, Muškát moravský, Muškát Ottonel, Müller Thurgau, Sylvánské zelené a Hibernal. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Dornfelder, Modrý Portugal, Frankovka, Cabernet Moravia, Rulandské modré a Alibernet.