Ryzlink rýnský, Sexenberg, Výběr z bobulí, 2017, Piálek & Jäger, 0.5 l

Nové
Ryzlink rýnský, Sexenberg, Výběr z bobulí, 2017, Piálek & Jäger, 0.5 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 15771
Oblast Morava
Podoblast Znojemská
Výrobce Piálek - Jäger
Kategorie Výběr z bobulí, Botritický sběr
Kolekce Sexenberg
Barva Bílé
Cukr Sladké
Zařazení Tiché
Ročník 2017
Šarže 1706S
Uzávěr Korkový uzávěr
320 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 5 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17:30
Přepravní společností:
zítra
Podrobnosti

Velmi extraktivní, minerální sladké víno s vysokým zbytkovým cukrem, plné medových tónů a kandovaného ovoce. Díky botrytické plísni, která se na Znojemsku vyskytuje opravdu výjimečně, je víno opravdu koncentrované a požitek je úžasný. Famózní sladké víno s příjemnou limetko - ovocnou dochutí.

Dopuručujeme podávat k dezertům a sladkým pokrmům.

 

Doporučená teplota podávání: 9 - 11 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korkový uzávěr zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Oblekovice
Trať: Načeratický kopec
Vinice: Sexenberg
Alkohol8,0 % obj
Kyseliny8 g/l
Zbytkový cukr124,6 g/l
Bezcukernatý extrakt35,4 g/l
Piálek - Jäger

Vinařství Piálek & Jäger najdeme v obci Dobšice na Moravě. Je to vinařství dvou kamarádů Ing. Kamila Piálka a Jaroslava Jägera. Malé vinařství převzal Ing. Kamil Piálek po dědečkovi Cyrilovi. Ten zemřel v roce 1998. Vinařství se nikdo nevěnoval. Až v roce 2004 Ing. Kamil Piálek začal budovat malé butikové vinařství s exkluzivní produkcí. Výroba se postupně zvyšovala z původních 3.000 až na dnešních 40.000 lahví. V roce 2011 se Ing. Kamil Piálek spojil se svým kamarádem Jaroslavem Jägerem v nové firmě Vinařství Piálek & Jäger. Vlastní čtyři pískovcové sklepy v Novém Šaldorfě a Dobšicích, kde vyrábí vysoce kvalitní vína, především přívlastková, ze znojemské vinařské podoblasti. Nejstarší sklep je 300 let starý. Vinařství vlastní vinici na znojemské Kraví hoře. Rozloha vinice je 1ha. Ostatní hrozny vykupují od ověřených vinohradníků. Jako zajímavost je tzv. první "grand cru na Moravě" (Sauvignon KRAVÁK). Jejich vína získávají mnohá ocenění jak na domácích, tak i na mezinárodních soutěžích. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Chardonnay, Muller Thurgau, Neuburské, Pálava, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Sylvánské zelené, Tramín červený a Veltlínské zelené. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Cabernet Sauvignon, Dornfelder, Frankovka, Modrý Portugal, Rulandské modré, Svatovavřinecké a Zweigeltrebe.

Vina z tohoto vinařství můžete ochutnat v nejlepších českých restauracích včetně michelinské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise.