Ryzlink rýnský

Pěstování Ryzlinku rýnského se datuje od roku 1435 v Německu Odrůda však byla nedoceněna a pěstovala se jen ke kupáži s jinými odrůdami, protože byla tato pozdní odrůda sklízena spolu s ostatními příliš brzy. Teprve v 18. století se díky náhodné události, kdy se v roce 1775 velmi zpozdil kurýr s povolením ke sběru hroznů doručovaný do benediktinského kláštera v Johannisbergu v Porýní. Mniši čekali trpělivě na povolení, přestože již velká část hroznů byla napadena ušlechtilou plísní. Při sklizni zpracovali zdravé hrozny odděleně od hroznů nahnilých. Jaké bylo jejich překvapení, když z hroznů napadených ušlechtilou plísní byl ten nejlepší Ryzlink, jaký do té doby nikdo ještě nepil. Typický ryzlink má žlutozelenou barvu, velmi decentní a éterickou vůni s náznakem lipového květu, případně broskví, meruněk, ananasu a při vyzrávání kdoulí. Minerální plnost přechází do pepřnaté kořenitosti láhvově zralého vína, které se vyznačuje elegancí díky zvýrazněné souhře mezi kyselinami a extraktivními látkami. Jakostní vína RR jsou vhodná k tučnějším masitým pokrmům a uzenému, k lehké úpravě ryb a drůbeže. Sladké výběry jsou vhodné k dezertům, kabinety ke studeným předkrmům a telecímu masu, pozdní sběry k pstruhům a rybám v různých úpravách.

Vyhledávání:
Barva
Cukr
(2)
(1)
(8)
Zobrazit vybrané
Země
(11)
Zobrazit vybrané
Výrobce
(1)
(1)
(1)
(2)
(1)
(1)
(1)
(2)
(1)
Zobrazit vybrané
(2)
(4)
(1)
(1)
(1)
(2)
Zobrazit vybrané
(1)
(1)
(1)
(2)
(6)
Zobrazit vybrané
(1)
(1)
(1)
Zobrazit vybrané
(4)
(7)
Zobrazit vybrané
11 produktů
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení