Ryzlink rýnský, Pozdní sběr, 2021, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l

-6 %
Ryzlink rýnský, Pozdní sběr, 2021, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 17305
Oblast Morava
Podoblast Slovácká
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Polosuché
Zařazení Tiché víno
Ročník 2021
CNM 21
Šarže 70/2021
Uzávěr Korkový uzávěr
250 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 10 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17:30
Přepravní společností:
zítra
Podrobnosti

Víno se vyznačuje výraznou mineralitou a svěžestí, s „křupavou“ kyselinou, která působí velmi osvěžujícím dojmem a poskytuje tomuto vínu dobrý potenciál k dalšímu zrání.

Vinice, na které dozrály hrozny pro výrobu tohoto vína, se nachází v poměrně vysoké nadmořské výšce 310 m.n.m. ve východní části Slovácké podoblasti na úpatí Bílých Karpat. Tento region se vyznačuje zejména vyššími srážkami a chladnějším klimatem, než zbytek vinařské oblasti Morava. Díky tomuto terroir se ve vínu zachovala nezaměnitelná struktura a aromatika, která nemá v jiných částech Moravy konkurenci. Potěší zde nuance lučních květů, sušených meruněk, marcipánu a žlutého jablka. Víno se vyznačuje výraznou mineralitou a svěžestí, s „křupavou“ kyselinou, která působí velmi osvěžujícím dojmem a poskytuje tomuto vínu dobrý potenciál k dalšímu zrání. Díky vysokému extraktu působí víno vyrovnaným a teplým dojmem.

Doporučujeme podávat k zeleninovým a rybím polévkám, k tvrdým sýrům a studeným předkrmům. Zajímavá je kombinace s telecím kotletem z grilu na čerstvém tymiánu s citronem.

 

Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Tohoto vína bylo vyrobeno 1 333 lahví.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Hluk
Trať: Vinné hůry
Alkohol12,0 % obj
Kyseliny8,4 g/l
Zbytkový cukr17,2 g/l
Bezcukernatý extrakt27,7 g/l
Karel Průša - Vinařství Na Soutoku

Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.