Müller Thurgau, Svatomartinské, 2021, Vinařství Hrabal, 0.75 l

Nové
Müller Thurgau, Svatomartinské, 2021, Vinařství Hrabal, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 16880
Oblast Morava
Podoblast Velkopavlovická
Kategorie Zemské
Kolekce Svatomartinské
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2021
Šarže 121
Uzávěr Korkový uzávěr
Toto víno právě nemáme skladem. Pokud chcete ověřit jeho opětovnou dostupnost, zeptejte se nás (info@velkovinoteka.cz , 734 428 896). Pravděpodobně máme ale podobné víno z vinařství Vinařství Hrabal (Pelvins). Podívejte se na celou nabídku zde
Dostupnost:
Na dotaz
Podrobnosti

Svěží ovocitá vůně s tóny tropického ovoce bílé broskve a delikátní chuť bílého grepu. Víno je harmonicky nasládle zakončeno příjemnou mineralitou.

Doporučujeme podávat ke svatomartinským pokrmům.

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Dle tradice se říká, že by se víno mělo vypít do Velikonoc následujícího roku, nicméně toto víno vydrží určitě v dobré kondici do konce roku 2022.

 

Svatomartinské víno - Ochutnejte první mladé bílé víno ročníku 2021, uvedené na trh pod označením "Svatomartinské", společnou známkou českých a moravských vinařů. Je historickou tradicí, že na svátek sv. Martina - 11. listopadu si vinaři poprvé mohli přiťuknout mezi sebou, se svým hospodářem i příchozími. Tento den se hodnotí úroda i to, jaký asi ten nový ročník je.

Mladé a svěží odrůdy moravských vín jsou již v první polovině listopadu schopny nabídnout zajímavý a svěží projev bílých, růžových a červených vín. Navíc je to období relativního "vinařského" klidu po sklizni a první fázi tvorby "regulerních" vín ročníku. Proto vinař může část své produkce vytvořit ve formě mladých vín, která se konzumují záhy po svém vzniku.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Velké Bílovice
Alkohol12,5 % obj
Kyseliny7,2 g/l
Zbytkový cukr8,9 g/l
Vinařství Hrabal (Pelvins)

Bratři Hrabalovi založili novou firmu i stejnojmennou značku s přesvědčením, že i na Moravě se mohou vyrábět vína světových parametrů. S příchodem nového tisíciletí jsme cítili potřebu v naší rodině udělat krok vpřed směrem k modernějšímu způsobu pěstování vinné révy a také udělat mnoho změn ve vlastní výrobě. Mnoho se od té doby změnilo. Co ale zůstalo, je důraz na zachování odrůdového, terroárního a čistého projevu vína. Každý rok se víc a víc zaměřujeme na obnovení přirozeného života ve vinici tak, abychom mohli sklízet hrozny s velkým potenciálem a lidem dávat na stůl přírodní plná a výrazná vína. Část našich vinic proto obhospodařujeme v režimu bio produkce.

Samostatná značka Pelvins, pod kterou vyráběla vína mladší generace rodiny Hrabalů, byla v roce 2019 začleněna přímo pod Rodinné vinařství Hrabal a tato vína tak najdete již pod jedním společným názvem.