Hibernal, Pozdní sběr, 2019, Jiří Šilinek, 0.75 l

Nové
Hibernal, Pozdní sběr, 2019, Jiří Šilinek, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 15766
Oblast Morava
Podoblast Znojemská
Výrobce Jiří Šilinek
Odruda Hibernal
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Polosuché
Zařazení Tiché
Ročník 2019
CNM 21,2
Šarže 1903
Uzávěr Korkový uzávěr
219 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 8 ks
Osobně v Modleticích:
pozítří
Osobně v Praze:
pozítří po 17:30
Přepravní společností:
středa 30.9
Podrobnosti

Hibernal je středně pozdní až pozdní moštová odrůda révy vinné, která byla vyšlechtěna roku 1944 v Německu, kříženením odrůd Seibel a Ryzlink rýnský. Typická barva je zelená až zelenožlutá, vůně je výrazná, příjemně ovocitá, chuť plná, velmi extraktivní, typicky kořenitá.

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Jiřice u Miroslavi
Trať: Na pískách
Alkohol12,0 % obj
Kyseliny7,6 g/l
Zbytkový cukr11,9 g/l
Jiří Šilinek

Vína vyráběna v tomto vinařství mají nejvyšší možnou kvalitu, které lze dosáhnout v našich zeměpisných a půdních podmínkách. Této kvality je dosaženo díky moderním metodám a technologiím výroby vín a proto tyto vína oplývají výraznou aromatickou ovocností, která svým spotřebitelům přináší výjimečné zážitky. Vybraná vína jsou rozvinuta metodou „batonnage“ a „barrique“. Tyto vína mají sice těžší, ale o mnoho širší paletu buketů a v chuti získávají na širokosti. V poslední době byla výroba rozšířena o vína vyráběná speciální metodou. Jedná se o vína ledová a slámová, která jsou vhodným aperitivem při jakékoliv příležitosti.

Firma Vinařství - Jiří Šilinek působí ve vinařské obci Pavlov již od roku 1991, avšak vína vyrábí již po několik generací. Vinařství začalo v malém sklepě jako malý rodinný podnik a v současné době patří k firmám střední velikosti. Nyní vinařství obhospodařuje kolem 8 hektarů vinic, které patří mezi vybrané viniční tratě na pálavských svazích. Hrozny jsou zpracovávány ve „zpracovatelském sklepě“ velmi reduktivní metodou. Jakmile vína vykvasí, převáží se do „ležáckých sklepů“, kde podle typu vína leží přibližně dva roky. Následně se nalahvují na moderní lahvovací lince a jsou uloženy ve „skladovacích sklepích“ kde získávají svou lahvovou zralost. Tento proces trvá přibližně jeden rok. Poté se láhve adjustují a jdou ke svým zákazníkům.