Frankovka, Pozdní sběr, 2013, Vinařství Škrobák, 0.75 l

-11 %
Frankovka, Pozdní sběr, 2013, Vinařství Škrobák, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 11599
Oblast Morava
Podoblast Velkopavlovická
Odruda Frankovka
Kategorie Pozdní sběr
Barva Červené
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2013
CNM 21,5
Šarže 32
Uzávěr Korkový uzávěr
195 Kč
174 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 1 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17:30
Přepravní společností:
zítra
Podrobnosti

Víno se prezentuje rubínovou barvou. Ve vůni jsou cítit brusinky, přezrálé višně a lehce mák. Chuť je kořeněná, bohatá na třísloviny, zakončené třešňovou peckou.

Doporučujeme podávat k jídlům se smetanovými omáčkami, steakům na dřevěném uhlí a k plísňovým sýrům.

Obec: Čejkovice
Trať: Helezný díl

Alkohol: 11,0 % obj.
Zbytkový cukr: 0,6 g/l
Kyseliny: 4,7 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 21,5 °NM

Doporučená teplota podávání: 14 - 16 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Čejkovice
Trať: Helezný díl
Alkohol11,0 % obj
Kyseliny4,7 g/l
Zbytkový cukr0,6 g/l
Vinařství Škrobák

Vinařství Škrobák je typicky rodinné vinařství, které najdeme v Čejkovicích na Moravě. Umění vinaře se dědí z generace na generaci. Zakladatelem vinařství je Vladimír Škrobák. V roce 1992 zakládá firmu Víno Škrobák jeho syn Stanislav. Zpočátku hospodařili na 1 hektaru vinic. Dnes vyrábí z 10 hektarů špičková lahvová vína. Půdy jsou zde tvořeny převládajícími sedimenty, které se ukládaly v období starších třetihor a jsou tvořeny vápnitými jíly a jílovci s proplástky písků a vápnitých pískovců. Ve vinařství pracuje i druhý syn Martin, který studoval vinařství na vinařské škole ve Valticích a poté na vysoké škole v Lednici. Začali používat moderní postupy jak ve vinici, tak ve sklepě. Jejich firemní filozofií je kvalitní obdělávání vinic. Tuto práci provádějí pouze rodinní příslušníci. Stanislav ml. obhájil titul Mistr světa ve stříhání révy vinné. Vinařství je ekologické. Všechny vinice jsou zařazeny v bio režimu. Původně víno vyráběli v klasickém kvelbovém sklepě. Dnes je vinařství přestěhováno do nově zbudovaných výrobních prostor. Vinařství vyrábí i vína speciální. Jsou to botrytické výběry, ledová a slámová vína. Zajímavostí je, že v roce 1999 vyrobili první ledové červené víno v ČR. Jejich vína mají mnoho ocenění a medailí z prestižních vinařských soutěží. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Pálava, Ryzlink rýnský, Rulandské bílé, Aurelius, Chardonnay, Ryzlink vlašský, Rulandské šedé, Sauvignon, Tramín, Irsai Oliver, Muškát moravský, Muškát Ottonel, Müller Thurgau, Sylvánské zelené a Hibernal. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Dornfelder, Modrý Portugal, Frankovka, Cabernet Moravia, Rulandské modré a Alibernet.