LAHOFER červený Sladký vychází vstříc milovníkům sladších červených vín.Vyrobili jsme ho z hroznů odrůdy Dornfelder s přidáním čistého přírodního hroznového moštu, čímž jsme dosáhli vyššího zbytkového cukru.Dornfelder vyšlechtěný v roce 1955 v německém Weinsbergu, dává tomuto vinnému nápoji barvu přezrálých tmavých třešní, čokoládovou až kouřovou vůni a v chuti stopy peckového ovoce, višní v čokoládě s kořenitou dochutí podpořenou jemnou tříslovinou.
Doporučujeme kombinovat s dezerty, ale i zvěřinou či výraznějšími vyzrálými sýry. V létě můžete nápoj vyzkoušet i mírně podchlazený, tj. na 7 - 9 stupňů Celsia.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
V tomto vinařství jsou vína vyráběna z hroznů pěstovaných na vlastních vinicích ve Znojemské vinařské podoblasti vyjma speciální řady francouzských vín. Jde o silnou vinařskou tradici. Vinařství je novým moravským producentem tichých vín. Vína jsou vhodná pro všechny příznivce kvalitních a dobrých vín. Cenově jsou velmi dostupná. Kvality je dosaženo díky moderním metodám a technologiím výroby vín. Vinařství chce být vnímáno jako vinařská klasika. Společnost vznikla ve Znojmě v roce 2003 jako První znojemská vinařská a.s. V roce 2006 po dokončení nového areálu v Dobšicích u Znojma, změnila vlastní značku na Vinařství LAHOFER. Název je inspirován osobností dobšického rodáka, uměleckého řezbáře Jana Lahofera . V roce 2011 se stává třetím největším pěstitelem vinné révy v České republice a v roce 2012 největším pěstitelem révy na Znojemsku. Dnes obhospodařuje 410 hektarů na tratích Babičák, U Hájku, Volné pole či Lampelberg, kde umístilo Vinařství LAHOFER vinařský program „Mějte svoji hlavu“, kde si můžete adoptovat svou viničnou hlavu, o kterou se sami můžete po celý rok starat. Vinařství Lahofer si například odvezlo Zlatou medaili ze slovenské mezinárodní soutěže vín Muvina 2012 za Pálavu, výběr z hroznů 2011.