Vůně je atraktivní, ovocná, s tóny po tropických plodech a květinách. V ústech zaujme čistotou, harmonií i líbivou příchutí po meruňkách. Víno vzniklo kryomacerací, to znamená zchlazením hroznů na 4 °C po dobu několika dnů a dále jejich lisováním, odkalením a kvašením - to vše čistě a za studena.
Doporučujeme podávat ke kuřecímu masu nebo rybám.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 2 - 4 let.
Lednáček říční
Víno a drahokam ptačí říše - ledňáček. Pokud budete mít štěstí, zahlédnete při svých vycházkách přírodou překrásně zbarveného modrooranžového mystického ledňáčka říčního (Alcedo atthis). Ledňáček jako symbol věrnosti, ale i ryzí čistoty vod, symbolizuje i způsob čisté výroby vína. To znamená zchlazení hroznů na 4 °C po dobu několika dnů (tzv. cryomacerace) a dále lisování, odkalení, kvašení - to vše čistě a za studena.
Znovín Znojmo, a.s. se sídlem v Šatově je vinařství, které při výrobě vína snoubí tradici s novými technologiemi. Svou velikostí se řadí mezi střední vinařství. Denně prodá 17 tisíc lahví a z celkového množství vína, které se prodá v České republice patří Znovínu Znojmo 3,5 procenta. Společnost Znovín Znojmo se řídí heslem nezklamat zákazníka, nabízí široký sortiment vín a daří se jí udržovat stabilní kvalitu vín. Vinařství dává důraz na terroir, uvědomuje si v jak dokonalém prostředí se nacházejí jejich vinice, odkud pocházejí hrozny a vína z nich jsou unikátní a elegantní. Neexistuje téměř žádná významná výstava vín, kde by vína ze Znovína Znojmo nebodovala. Vinařství může být hrdé na své výsledky, ale přijímá je s pokorou a ví, že je stále co zlepšovat.