Svatovavřinecké, Jakostní odrůdové, 2014, Vinařství Špalek, 0.75 l

-17 %
Svatovavřinecké, Jakostní odrůdové, 2014, Vinařství Špalek, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 11915
Oblast Morava
Podoblast Znojemská
Kategorie Jakostní odrůdové
Barva Červené
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2014
CNM 19,5
Šarže 3814
Uzávěr Korkový uzávěr
189 Kč
157 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 1 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17:30
Přepravní společností:
pozítří
Podrobnosti

Víno plné, rubínové barvy, vůně přezrálých švestek. Chuť je nazrálá, příjemně ovocná s nádechem punče. Dochuť středně dlouhá.

Obec: Bořetice
Trať: Kraví hora

Alkohol: 12,5 % obj.
Zbytkový cukr: 0,6 g/l
Kyseliny: 5,1 g/l

Bezcukernatý extrakt: 24,9 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 19,5 °NM

Doporučená teplota podávání: 15 - 17 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 6 let od lahvování.

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 23. 9. 2014

Z této šarže vína bylo vyrobeno 3 420 kusů lahví.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Bořetice
Trať: Kraví hora
Alkohol12,5 % obj
Kyseliny5,1 g/l
Zbytkový cukr0,6 g/l
Bezcukernatý extrakt24,9 g/l
Vinařství Špalek

Vinařství Špalek patří mezi rodinná vinařství a v roce 1970 ho založil František Špalek, syn Josefa Špalka, který přišel do Nového Šaldorfa v roce 1945 z Valašska. Kromě manželky jsou výraznými posilami tohoto vinařství také synové Petr Ilgner a Marek Špalek, kteří oba dva vinařství vystudovali a mají bohaté zahraniční zkušenosti. Vinařství Špalek patří mezi stálice na české vinařské scéně. Toto rodinné vinařství je známo především díky výrobě nejrůznějších specialit: Šaler (likérové víno), Sur lie (víno na kvasnicích), Edelspitz (víno vyrobené technologií 19. století), Barrique (víno zrající v dubových sudech) a Gryllus (rodinná značka pro prestižní cuvée). Vinohrady se nachází na svazích slavné Kraví hory a v Sedlešovicích. Vinařství se nachází ve sklepní uličce zvané Modré sklepy. Hrozny jsou zpracovávány podle nejnovějších poznatků vinařské vědy. Pečlivá a zodpovědná práce podpořená láskou k řemeslu dává vzniknout vínům s nezaměnitelným charakterem. Od září 2012 je rodinné vinařství Špalek v přechodném období k BIO-vinařství. V roce 2015 vyhrálo vinařství titul „Vinařství roku 2014“ v kategorii „malé vinařství“.