Sytá zelenkavě zlatavá, zářivá barva předjímá fortelnost tohoto vína. Jeho vůni dominují tóny vyzrálého exotického ovoce, snad nejvíce patrné je mango. Robustní a extraktivní chuť odkazuje na poctivou mangovou marmeládu zvýrazněnou špetkou badyánu.
Doporučujeme podávat ke grilovaným rybám, bílému masu s výraznějším kořením a ke sladkým dezertům.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 8 - 10°C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 2-4 let od lahvování.
Vinařství HANZEL navazuje na dlouholetou rodinnou tradici výroby vína, předávanou z generace na generaci. Cílem vinařství je výroba kvalitních přívlastkových vín z hroznů vypěstovaných na význačných viničních tratích v okolí Miroslavi, jako jsou např. Weinperky, ležící na úpatí Markova kopce, či Volné pole. Vína jsou vyráběna tradičním způsobem za použití nejmodernější technologie, která zaručuje šetrné zpracování hroznů. Maximální důraz kladený na kvalitu hroznů a jejich šetrné zpracování dává těmto vínům výjimečný a osobitý charakter. Od roku 2014 je vinařství Hanzel součístí skupiny LAHOFER.