Víno se vyznačuje výraznou mineralitou a svěžestí, s „křupavou“ kyselinou, která působí velmi osvěžujícím dojmem a poskytuje tomuto vínu dobrý potenciál k dalšímu zrání.
Víno bylo vyrobeno z dokonale vyzrálých plodů, pocházejících ze svahů samotného srdce Lednicko-Valtického areálu. Potěší zde nuance lučních květů, sušených meruněk, marcipánu a žlutého jablka. Víno se vyznačuje výraznou mineralitou a svěžestí, s „křupavou“ kyselinou, která působí velmi osvěžujícím dojmem a poskytuje tomuto vínu dobrý potenciál k dalšímu zrání. Díky vysokému extraktu působí víno vyrovnaným a teplým dojmem.
Doporučujeme k zeleninovým a rybím polévkám, k tvrdým sýrům a studeným předkrmům. Zajímavá je kombinace s telecím kotletem z grilu na čerstvém tymiánu s citronem.
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Tohoto vína bylo vyrobeno 1 960 lahví.
Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.