V průběhu cryomacerace hroznů před lisováním se odstopkované bobule nejprve zchladí na teplotu 3,14 °C, a teprve následně kvasí. Tento proces probíhá v nejmodernějším zařízení Znovínu ve sklepě v Jaroslavicích u Znojma. Díky tomu se rodí plná, hebká a zakulacená vína, klouzající po jazyku, s tóny kulatého zahradního ovoce jako například broskví, nektarinek, meruněk či letních jablek. Víno nejlépe vychutnáte v mohutnějších oblých skleničkách, v nichž vynikne jeho vůně a sametovost.
Toto víno bylo vyrobeno pomocí cryomacerace. Před lisováním se odstopkované bobule nejprve zchladí na teplotu 3,14 °C, a teprve následně lisují.
Doporučujeme podávat k drůbeži nebo rybám. Víno má výborné předpoklady k archivaci.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl skleněný uzávěr zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 7 - 9 let.
Kulaté víno
Tato řada vznikla spoluprací Znovínu Znojmo a Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Spolu vytvořili řadu chuťově zakulacených pinotů, které inspirovalo iracionální Ludolfovo číslo ? ~ 3,14.
Znovín Znojmo, a.s. se sídlem v Šatově je vinařství, které při výrobě vína snoubí tradici s novými technologiemi. Svou velikostí se řadí mezi střední vinařství. Denně prodá 17 tisíc lahví a z celkového množství vína, které se prodá v České republice patří Znovínu Znojmo 3,5 procenta. Společnost Znovín Znojmo se řídí heslem nezklamat zákazníka, nabízí široký sortiment vín a daří se jí udržovat stabilní kvalitu vín. Vinařství dává důraz na terroir, uvědomuje si v jak dokonalém prostředí se nacházejí jejich vinice, odkud pocházejí hrozny a vína z nich jsou unikátní a elegantní. Neexistuje téměř žádná významná výstava vín, kde by vína ze Znovína Znojmo nebodovala. Vinařství může být hrdé na své výsledky, ale přijímá je s pokorou a ví, že je stále co zlepšovat.