Víno bylo vyráběno šetrnou metodou kryomacerace, při které je ihned po odstopkování a pomletí hroznů je prudce zchlazený rmut na 4 °C a při této teplotě ponecháno několik dnů macerovat. Díky této netradiční metodě je víno plné, ovocné a extraktivní. Svěžest tohoto vína dokreskuje dochuť šťavnatého ovoce. Ve vůni ucítíte tóny marakuje a lučního kvítí. Každý doušek povzbuzuje k prodloužení příjemného večera.
Doporučujeme podávat k mořským plodům a bílým rybám.
Doporučená teplota podávání: 9 - 11 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 2 - 4 let od lahvování.
Kolekce Okamžiky
Některé věci samovolně vyplynou. To se stalo právě u našich produktů z řady Okamžiky. Vznikly pro vzácné příležitosti a můžeme díky nim ukázat, jaké speciality lze z našich vlastních hroznů vyrobit. Do kolekce Okamžiky zařazujeme nejlepší vína ze sklepa dle velmi pečlivého výběru Libora, Petra, Tomáše a Radka. Doporučujeme všem gurmánům a lidem otevřeným novým chutím.
Vínařství Zlomek & Vávra bylo založeno v roce 2008. Patří mezi rodinné vinařství a najdeme ho v samém srdci Slovácka, v Boršicích u Blatnice. Vinařství navazuje na dlouholetou tradici dvou vinařských rodin z úpatí Bílých Karpat. Rozloha vinic je 25 hektarů a leží na jižních a jihozápadních svazích slovacké vinařské podoblasti. Veškeré hrozny jsou sbírány ručně velmi reduktivní metodou a jsou té nejvyšší kvality. Vznikají tak přívlastková vína s typickým odrůdovým charakterem. Při výrobě vína používají moderní technologie společně s tradičními postupy. Důraz je kladen na šetrný přístup k hroznům a k vinicím. Vinařství Zlomek & Vávra charakterizuje osobní, rodinný a pečlivý přístup k vínu.