Rulandské bílé

Název Rulandské je anachronismus, který vznikl nepochopením a z neznalosti ampelografických realit v roce 1993, kdy bylo Burgundské bílé přejmenováno na Rulandské bílé. Mezinárodní název zní Pinot Blanc. Odrůda vznikla jako pupenová mutace z odrůdy Pinot noir, která má modré hrozny. Víno má zelenožlutou barvu, jemnou květinovou vůni, ve zralém víně se objevuje vůně hrušek, chlebové kůrky i lískových oříšků. Víno je plné, elegantní, nepostrádá nikdy kyseliny a má dlouhý odchod. Hodí se dobře i k uzeným rybám, k pečením, k sýrům s ušlechtilými plísněmi. Také k hutnější, ale ne příliš výrazné úpravě hovězího i vepřového masa, k hustším polévkám, k výraznějším paštikám a k uzenému masu. Vína přívlastková jsou vhodná k dezertům.

Vyhledávání:
Hledat v kategoriiBarvaCukrZeměVýrobceKategorieRočníkKolekceUzávěr
Hledat v kategoriiHledat
Kde hledat:
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit:23 produktů
Zobrazit: