Právě teď při zadání kódu MORAVA10 získáte slevu 10 % na všechna vína z Moravy!
Víno barvy lněného pláténka se stříbrnými odlesky, s jemně kořenitou vůní po muškátovém oříšku a ovocnou stopou po broskvích a citrusech. Aroma tohoto ovoce dokresluje i svěží harmonickou chuť, kterou vystihuje energická kyselinka, mírná kořenitost a grepovo-limetkový závěr.
Doporučujeme podávat k lehkým předkrmům, světlým a zeleninovým polévkám, přírodně upraveným masům, měkkým sýrům, lehkým úpravám těstovin, ryb i drůbeže nebo k obědovým zeleninovým salátům.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla.
V tomto vinařství jsou vína vyráběna z hroznů pěstovaných na vlastních vinicích ve Znojemské vinařské podoblasti vyjma speciální řady francouzských vín. Jde o silnou vinařskou tradici. Vinařství je novým moravským producentem tichých vín. Vína jsou vhodná pro všechny příznivce kvalitních a dobrých vín. Cenově jsou velmi dostupná. Kvality je dosaženo díky moderním metodám a technologiím výroby vín. Vinařství chce být vnímáno jako vinařská klasika. Společnost vznikla ve Znojmě v roce 2003 jako První znojemská vinařská a.s. V roce 2006 po dokončení nového areálu v Dobšicích u Znojma, změnila vlastní značku na Vinařství LAHOFER. Název je inspirován osobností dobšického rodáka, uměleckého řezbáře Jana Lahofera . V roce 2011 se stává třetím největším pěstitelem vinné révy v České republice a v roce 2012 největším pěstitelem révy na Znojemsku. Dnes obhospodařuje 410 hektarů na tratích Babičák, U Hájku, Volné pole či Lampelberg, kde umístilo Vinařství LAHOFER vinařský program „Mějte svoji hlavu“, kde si můžete adoptovat svou viničnou hlavu, o kterou se sami můžete po celý rok starat. Vinařství Lahofer si například odvezlo Zlatou medaili ze slovenské mezinárodní soutěže vín Muvina 2012 za Pálavu, výběr z hroznů 2011.