Suché červené víno z vinařské oblasti Châteauneuf-du-Pape středně rubínové barvy s namodralými odlesky se vyznačuje intenzivní vůní čerstvého džemu z červeného ovoce, jako jsou maliny a červený rybíz a tóny sladké lékořice. Víno je jemně pikantní s chutí červených bobulovin, sladkého koření a plné jemných tříslovin v dlouhém závěru. Odrůdové složení: Grenache 45 % x Mourvèdre 45 % x Syrah 10 %
Doporučujeme podávat k jídlům s tmavou omáčku, k pečením, zvěřině nebo sýrům.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte v horizontální poloz tak, aby byl korek zalit vínem. Víno je v hodné k archivaci po dobu 6-10 let od lahvování.
Château Fortia je jednou z nejstarších vinařských usedlostí Châteauneuf-du-Pape. Přestože víno Château Fortia pochází z 18. století, bylo to v roce 1890, kdy Hippolyte Bernard-le-Saint koupil pozemek o rozloze 10 hektarů vinné révy a vybudoval panství. Nechal postavit současný zámek i sklepy a rozšířil vinici, aby se mohl plně věnovat péči o vinnou révu a výrobě vína. Hippolytova dcera Edmée se v roce 1919 provdala za barona Pierre Le Roy de Boiseaumarié. Baron se jako vinař stal jednou z nejvýznamnějších osobností francouzského vinařského světa. Byl architektem současného systému Appellations d'Origine Contrôlée (chráněné označení původu) ve Francii a spoluzaložil několik vinařských organizací: (INAO) a (OIV), ve kterých řadu let působil jako předseda.