Toto červené suché víno s vynikajícím charakterem a elegancí doprovází temná granátová barva s jiskrnými rubínovými odlesky a výrazné aroma lesních plodů, červené papriky a tabákové tóny podtržené vůní kakaa, koření a vanilky. Plné tělo vína s jemnými taniny a nádechem zralých třešní, vanilky a koření provází dlouhotrvající ovocný závěr.
Doporučujeme podávat k jehněčímu či hovězímu masu nejlépe grilovaným na venkovním grilu, stejně tak k dušenému jehněčímu či tvrdým sýrům.
Hrozny Cabernetu Sauvignon pochází z oblasti, která nabízí skvělé podmínky k dosažení nejlepší zralosti, z regionu Languedoc, kde 15-25 let staré vinohrady nabízí v nízké produkci (57 hl na hektar) toto báječné víno, které zrálo po šest měsíců v dubových sudech, ze 70 % amerických. Pro zachování co nejvíce původního přírodního charakteru nebylo víno filtrováno.
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 5 let.
Paul Mas najdeme ve vesničce Conas, nedaleko města Pézenas, v oblasti Languedoc-Roussillon ve Francii. Je to rodinné vinařství, které bylo založeno v roce 1892, kdy August Mas koupil první vinici. Od roku 1934 pokračuje Raymond Mas. Od roku 1954 Maxime Mas se svým bratrem. V současné době vede vinařství Jean-Claude Mas. Rozloha jejich vinic je dnes 320 ha. Dalších 800 ha mají nasmlouvaných. Pracují s více jak 30 různými odrůdami. Jejich vína dováží do více než 45 zemí. Získávají ocenění na mnoha prestižních zahraničních soutěžích.