Právě teď při zadání kódu TARAPACA15 získáte slevu 15 % na všechna vína z Tarapaca!
Ochutnejte specialitu oblasti Wagram - Roten Veltliner neboli Veltlínské červené (neplést s Veltlínským červeným raným). Lehce aromatičtější květinové víno, které voní a chutná po zralých červených jablkách. V chuti najdete i zralý meloun a další tropické ovoce. V chuti je skvěle vyvážená kyselina s jemnou sladkostí.
Hrozny pochazí z několika sprašových teras v okolí obcí Fels am Wagram a Gösing.Používají se pouze zdravé hrozny. Po odrzrění následují lisování. Po 12 ti hodinové sedimentaci se stáčí pouze čistá šťáva, fermentace probíhá v nerezových tancích. Následuje dvouměsíční zrání na jemných kalech.
Dobporučujeme podávat k vepřovému a kuřecímu masu.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.
Vinařství Leth je moderní rodinné vinařství z oblasti Niederöstereich. V podoblasti Wagram se po tři generace snaží svým inovativním přístupem vyprodukovat ta nejlepší možná vína z dané oblasti. Využívají specifické podmínky podoblasti Wagram, která se nachází na severním i jižním břehu Dunaje mezi městy Krems a Stockerau. Ze severu ohraničuje tuto oblast pahorkatina, podle které dostala i název. Unikátními jsou zdejší pro víno vynikající sprašové půdy, které dosahují až do hloubky 20 metrů. Vinařství obhospodařuje 50 hektarů vinic v okolí obce Fels am Wagram. Vinice s jižní orientací jsou na svahu Wagram vysazovány terasovitě, aby nedošlo ke splavování půdy. Specifičnost místního terroir dodává blízkost evropského veletoku Dunaj.
Zaměřuje se na odrůdy Grüner Veltliner a Riesling, místní specialitou je Roter Veltliner.
Při výrobě vín klade rodina Leth zvláštní důraz na udržitelnost a respekt k přírodě. Pracuje ekologicky a snaží se minimalizovat vliv vinařství na okolní prostředí. To umožňuje vytvářet vína s čistým charakterem, která plně vystihují esenci terroiru Wagram. V současné době jsou držiteli certifikace Sustainable austria a certifikace Bio.