Rivaner, Pozdní sběr, 2015, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l

Rivaner, Pozdní sběr, 2015, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 12620
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Odruda Rivaner
Kategorie Pozdní sběr
Barva Bílé
Cukr Polosuché
Zařazení Tiché víno
Ročník 2015
CNM 21
Šarže 1/2015
Uzávěr Korkový uzávěr
na dotaz na dotaz
Tento produkt nelze zakoupit
Dostupnost:
Nedostupné
Podrobnosti

Odrůda Rivaner je v současnosti jednou z nejoblíbenějších odrůd severních evropských oblastí pěstování révy. Byla vyšlechtěna už v roce 1882 v Geisenheimu a nejvíce se tradičně pěstuje v Německu a Rakousku, ale i ostatních evropských zemích včetně České republiky. Víno této odrůdy bývá oblíbeno pro svůj silně kořenitý buket a lehkou, svěží chuť.

Tento Rivaner byl vypěstován na skvělých polohách mikulovské vinařské podoblasti v obci Novosedly, které vínu propůjčily úžasně kořenitý buket lučních květů a medu. Chuť je šťavnatá, velmi pikantní, s ovocnými tóny bílých broskví a tropického ovoce.

Doporučujeme podávat ke všem jemným pokrmům, především z ryb, zeleninovým a rybím polévkám, k sýrům i lehkým úpravám drůbežího masa.

Obec: Novosedly
Trať: U Božích muk

Alkohol: 12,0 % obj.
Zbytkový cukr: 10,1 g/l
Kyseliny: 6,6 g/l

Bezcukernatý extrakt: 20,4 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 21,0 °NM

Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C.

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Datum sběru hroznů: 14. 9. 2014. Tohoto vína bylo vyrobeno 4000 lahví.

Obec: Novosedly
Trať: U Božích muk
Alkohol12,0 % obj
Kyseliny6,6 g/l
Zbytkový cukr10,1 g/l
Bezcukernatý extrakt20,4 g/l
Karel Průša - Vinařství Na Soutoku

Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení