Odrůdové složení: 70 % Chardonnay x 30 % Pinot Noir
Elegantní , dobře strukturované šampaňské s hedvábným perlením, s dlouhotrvající, kultivovanou a vyváženou chutí s nádechem minerálů, pěstěným a vznešeným charakterem.
Doporučujeme podávat jako aperitiv nebo jako ideální doplněk ke carpacciu a pečeným mořským ráčkům.
V roce 1911, kdy vstoupila v platnost oficiální klasifikace vinic, byl Raymond Duval-Leroy prvním mužem, který hnaný touhou vzdát hold svým předchůdcům, vytvořil šampaňské, které svedlo dohromady odrůdy Chardonnay a Pinot Noir z vybraných vinic Grand Cru a Premier Cru v Grande Vallée de la Marne, Montagne de Reims a Côte des Blancs. V průběhu první ochutnávky identifikoval Raymond aroma bílých květů evokujících vůni jarních květů révy. To vedlo ke vzniku názvu tohoto cuvée „Fleur de Champagne". Duval-Leroy vytváří svá vlastní cuvée, jejichž recept je přísně střeženým tajemstvím. Nicméně sofistikovanost, lehkost a elegance vlastní těmto vínům odhalují část tohoto tajemství - převahu hroznů Chardonnay. První fermentace postupuje velmi pomalu, při konstantní teplotě 16 - 20 °C, zachovává charakter vína při souběžném rozvíjení jemnosti a buketu. Po lahvování začíná proces druhotné fermentace, kterému je dopřán potřebný čas. Dlouhý proces vyzrávání probíhá v optimálních podmínkách křídových sklepů.
Ocenění:
Alkohol: 12,0 % obj.
Doporučená teplota podávání: 5 - 7 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat.