Výborný ovocný Crémant z odrůdy Pinot noir nabízí typický tón briošky, plnější tělo a delší dochuť.
Všechny vinice patřící vinařství lze považovat za staré, vysázeny byly před 30 až 80 lety. Hrozny pochází z organické produkce. Jemné presování hroznů, sekundární fermentace probíhá tradiční metodou v lahvi, 18 měsíců zrání na kvasničných kalech.
Doporučujeme podávat jako aperitiv a skvěle také doplní rybí pokrmy nebo paštiky.
Doporučená teplota podávání: 6 - 8 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Rodinné vinařství Schwach sídlí ve vesnici Hunawihr v Alsasku a obhospodařuje 19 hektarů vinic. Vinařství má vinice na čtyřech prestižních tratích s právem kategorie Grand Crus – Schoenenbourg, Rosacker, Kaefferkopf a Osterberg. Roční produkce vinařství dosahuje přibližně 150 000 lahví.
Vinařství Schwach je známé svými vynikajícími Cremanty, kterých produkuje několik druhů. Celková produkce Cremantů dosahuje 30 000 lahví ročně. Každá láhev je výrazem péče a vášně, kterou rodina Schwach věnuje výrobě kvalitního a autentického vína.
Specializace v Cremantech a prestižní status Grand Crus svědčí o kvalitě a pečlivém přístupu vinařství Schwach. Pro milovníky skvělého vína jsou vína tohoto vinařství skvělým zážitkem a poznáním regionu Alsasko.