Naturálně vyrobené víno bez použití konvenčních kvasinek a dalších aditiv. Víno má zlatavě žlutou barvu, ve vůni se objevují ušlechtilé tóny dřeva, vanilky a ovoce, chuť je dlouhá s lehkou harmonickou kyselinou. Víno je předurčeno k delšímu ležení na láhvi, avšak vychutnat si ho můžete i okamžitě.
Toto víno je z limitované edice a bylo vyrobeno pouze 560 lahví.
Doporučujeme podávat k tučnějším sladkovodním i mořským rybám.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 4-8 let.
Kolekce Rezerva
Do naší nejvyšší řady vín vybíráme jen ta nejkvalitnější vína z každého ročníku. Při jejich výrobě se necháváme inspirovat tradičními výrobními postupy, které stojí na přirozeném zpracování a souladu s přírodou. Zároveň však nasloucháme vnitřnímu hlasu, který udává náš osobitý směr. Vína Rezerva zrají po dobu 12 až 24 měsíců v dřevěných sudech, a to s veškerými kaly. Pro dosažení plné zralosti jim dále dopřá váme čas, během kterého leží vlahvích. Vína z této kolekce jsou nefiltrovaná a obsahují jen nezbytné množství síry.
Vinařství Juřeník & Žďárský bylo založeno kamarády Robinem a Honzou. Nejsme tradiční vinařství. Jsme mladé moderní vinařství založené na myšlence a touze obnovit vinařskou tradici na Uherskobrodsku, kam vinaření od nepaměti patří. Do našich vín se snažíme vtisknout kus sebe a lásky k tomu, co děláme. S roční produkcí okolo 20 000 lahví vín si můžeme dovolit se s nimi radovat a věnovat jim tu největší péči. Při jejich výrobě se snažíme neustále posouvat, učíme se novým věcem, pracujeme na sobě, zlepšujeme se a navyšujeme kvalitu našich vín. Nebojíme se zkoušet, experimentovat nebo se nechat inspirovat tisíce let starými metodami. Našim cílem je vyrábět vína přirozená s respektem k dané odrůdě. Našim mottem je: „S úctou k přírodě a tradici”