Plné, vyzrálé víno rubínové barvy jemně voní po švestkových povidlech s podtóny sušených švestek a ostružin, které zaznívají i v dlouhé dochuti. Výraznější jemná tříslovina harmonicky ladí s obsahem kyselin a jemným tabákovým tónem. Víno je zajímavě extraktivní.
Doporučujeme podávat k uzeným i kořenitě upraveným tmavým masům, oceníte je i k huse či kachně. Nezapomeňte ani na zajímavé a chuťově výraznější ovčí a kozí sýry.
Obec: Hostěradice
Trať: Volné pole
Alkohol: 12,0 % obj.
Zbytkový cukr: 0,1 g/l
Kyseliny: 5,2 g/l
Bezcukernatý extrakt: 26,9 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 21,2 °NM
Doporučená teplota podávání: 12 - 14 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat.
Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 25.10.2012
V tomto vinařství jsou vína vyráběna z hroznů pěstovaných na vlastních vinicích ve Znojemské vinařské podoblasti vyjma speciální řady francouzských vín. Jde o silnou vinařskou tradici. Vinařství je novým moravským producentem tichých vín. Vína jsou vhodná pro všechny příznivce kvalitních a dobrých vín. Cenově jsou velmi dostupná. Kvality je dosaženo díky moderním metodám a technologiím výroby vín. Vinařství chce být vnímáno jako vinařská klasika. Společnost vznikla ve Znojmě v roce 2003 jako První znojemská vinařská a.s. V roce 2006 po dokončení nového areálu v Dobšicích u Znojma, změnila vlastní značku na Vinařství LAHOFER. Název je inspirován osobností dobšického rodáka, uměleckého řezbáře Jana Lahofera . V roce 2011 se stává třetím největším pěstitelem vinné révy v České republice a v roce 2012 největším pěstitelem révy na Znojemsku. Dnes obhospodařuje 410 hektarů na tratích Babičák, U Hájku, Volné pole či Lampelberg, kde umístilo Vinařství LAHOFER vinařský program „Mějte svoji hlavu“, kde si můžete adoptovat svou viničnou hlavu, o kterou se sami můžete po celý rok starat. Vinařství Lahofer si například odvezlo Zlatou medaili ze slovenské mezinárodní soutěže vín Muvina 2012 za Pálavu, výběr z hroznů 2011.