Každý si někdy potřebuje trochu osladit život, a proto vznikla naše vlastní Slámovka od srdce. Toto víno vyrobené speciálně pro Velkovinotéku pochází z perfektně vyzrálých hroznů Ryzlinku vlašského. Hrozny z trati U křížku 10 měsíců vysychaly a následně z nich bylo vylisováno toto skvělé víno.
Ve skleničce Vás upoutá jiskrná žlutá barva doprovázená intenzivní medovou vůní a květinovými tóny. Chuť je velmi sladká s příjemným ovocným závěrem a dlouhou perzistencí.
Doporučujeme podávat k dezertům nebo přímo jako dezert. Příjemná je kombinace s aromatickými sýry s modrou plísní.
Doporučená teplota podávání: 6 - 8 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.