Výborný nazrálý Riesling s herbálními tóny fenyklu a badyánu, u kterého se projevu typická petrolejovitost a vysoká mineralita.
Podloží je tvořeno slínem, vápencem a prvohorními vyvřelinami. Věk keřů 40 - 60 let. Hustota výsadby je 4500 keřů na hektar. Hrozny jsou ručně sbírány a po té následuje dlouhá fermentace při nízké teplotě. Víno zraje v nerezových a ocelových nádržích.
Doporučujeme podávat k alsaské kuchyni, rybám a mořským plodům.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Rodinné vinařství Schwach sídlí ve vesnici Hunawihr v Alsasku a obhospodařuje 19 hektarů vinic. Vinařství má vinice na čtyřech prestižních tratích s právem kategorie Grand Crus – Schoenenbourg, Rosacker, Kaefferkopf a Osterberg. Roční produkce vinařství dosahuje přibližně 150 000 lahví.
Vinařství Schwach je známé svými vynikajícími Cremanty, kterých produkuje několik druhů. Celková produkce Cremantů dosahuje 30 000 lahví ročně. Každá láhev je výrazem péče a vášně, kterou rodina Schwach věnuje výrobě kvalitního a autentického vína.
Specializace v Cremantech a prestižní status Grand Crus svědčí o kvalitě a pečlivém přístupu vinařství Schwach. Pro milovníky skvělého vína jsou vína tohoto vinařství skvělým zážitkem a poznáním regionu Alsasko.