Víno má cihlově červenou barvu, a ve vůni i v chuti je velmi elegantní. Hrozny pro jeho výrobu pochází ze tří vinic, ležících v chladných pobřežních údolí Chile v části Leyda Valley. První část pochází z teplejší vinice a dodává vínu příchuť švestek a medu s příjemnou tříslovinou. Hrozny z druhé vinice jsou představitelem elegantního Pinotu Noir se světlejší barvou a chutí třešní a příjemnou kyselinou. Poslední část dodává vínu klasické kořeněné tóny s vůní malin a třešní.
Doporučujeme podávat ke špičkovým lahůdkám připraveným z červeného masa a zvěřiny. Výborný je ale i k posezení s přáteli a relaxaci.
Doporučená teplota podávání: 18 - 20 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 8 - 10 let.
Tarapacá najdeme ve městě Isla v Maipo Valley, v oblasti Central Valley v Chile. Společnost byla založena v roce 1874. Jejím zakladatelem je Francisco de Rojas. V roce 1892 získal vinařství Manuel Zavala-Melendez a změnil název na Viña Tarapacá (na počest chilské provincie stejného jména). Vinice jsou osázeny francouzskými odrůdami. Vlastní 600 ha vinic v oblasti: Maipo Valley, Casablanca a Leyda. Viña Tarapacá je jedním z nejtradičnějších a nejstarších vinařství v Chile. Od roku 2008 je součástí VSPT Wine Group. Chile je druhý největší vývozcem vína. Vyváží víno do více jak 60 zemí.