LIKVIDACE SKLADU !!! - slevy až 50 %, více než 200 zlevněných položek
Víno vykazuje velmi intenzivní buket po ovoci, jako jsou třešně, sušené švestky a černý rybíz. Na patře je silné a intenzivní, přesto přístupné a plné ovoce. Je sametově hladké s dlouhým a vytrvalým závěrem. 20 % vína zrálo po dobu 4-5 měsíců v dubových barikových sudech.
Doporučujeme podávat k bohatým těstovinovým pokrmům, jehněčímu masu a dušenému masu.
Vinifikace: Hrozny Nero d'Avola jsou vybírány z nízko výnosných, plně ekologických vinic v provincii Trapani na Sicílii. Rostliny jsou v průměru 20 až 35 let staré. Hrozny jsou pečlivě sbírány ručně, 20 % hroznů je sbíráno v polovině září, uloženo v malých přepravkách v provzdušněných půdách po dobu 10-15 dní pro přirozené sušení hroznů. Zbytek hroznů profituje z pozdější sklizně po dobu 10-15 dnů a obě části se pak společně vinifikují. Po odstopkování nejsou hrozny rozdrceny, což jim umožňuje zůstat neporušené, snižuje poškození slupky a optimalizuje extrakci barvy. Fermentace probíhá při kontrolované teplotě 23-25°C po dobu 8-10 dnů.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.