Etiqueta Azul se vyrábí pouze v těch ročnících, které jsou v údolí Maipo považovány za výjimečné.
Ročník 2012 byl poznamenán chladným počasím, což umožnilo vyrobit vína s herbálním aroma černého bobulového ovoce, bohatou chutí se sametovými tříslovinami, které víno zjemňují, takže je okamžitě pitelné i při svém dlouhém archivačním potenciálu. Red Blend Etiqueta Azul je vytvořen z hroznů z celkem pěti různých poloh vinohradu v údolí Maipo. Cabernet Franc (43 %) pochází z teplé svahové polohy s jílovými půdami Hacienda Chada s expozicí na západ, hrozny vyzrály na začátku dubna. Cabernet Sauvignon (36 %) byl vypěstován ve vinohradu Esmeralda na východní straně Pobřežního horského pásma na žulovém podloží. Tento vinohrad také poskytuje hrozny odrůdy Syrah (klon 300), které tvoří 21% výsledné směsi.
Doporučujeme podávat ke grilovaným červeným masům, zvěřině, steaku z tuňáka nebo tvrdým sýrům jako je Manchego.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 17 - 19 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Tarapacá najdeme ve městě Isla v Maipo Valley, v oblasti Central Valley v Chile. Společnost byla založena v roce 1874. Jejím zakladatelem je Francisco de Rojas. V roce 1892 získal vinařství Manuel Zavala-Melendez a změnil název na Viña Tarapacá (na počest chilské provincie stejného jména). Vinice jsou osázeny francouzskými odrůdami. Vlastní 600 ha vinic v oblasti: Maipo Valley, Casablanca a Leyda. Viña Tarapacá je jedním z nejtradičnějších a nejstarších vinařství v Chile. Od roku 2008 je součástí VSPT Wine Group. Chile je druhý největší vývozcem vína. Vyváží víno do více jak 60 zemí.