Právě teď při zadání kódu TARAPACA15 získáte slevu 15 % na všechna vína z Tarapaca!
Svěží, velmi suchá a plná Cava se znatelnými tóny získanými dlouhým ležením na kvasničních kalech. V ovocné složce dominuje velmi zrale jablko, patrné jsou i kvasniční tóny a vlašské ořechy. Odrůdové složení 30% Macabeo, 40% Xarel·lo a 30% Parellada.
Hrozny pochází z vinic z okolí Sant Sadurní d´Anoia. Jedná se především o vinice s hlinitým, písčito-jílovitým podložím. Klasická tradiční metoda. Nejméně 24 měsíců zrání v lahvi.
Doporučujeme podávat jako aperitiv či k mořským plodům.
Doporučená teplota podávání: 6 - 8 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Toto španělské vinařství je na poměry regionu považováno za menší, ale svými 63 hektary vinic nabízí rozsáhlé možnosti. Dominují zde tradiční katalánské odrůdy, ze kterých se především vyrábí slavná šumivá vína - Cava. Hlavními odrůdami jsou Macabeo, Xarel·lo a Parellada, které doplňuje mezinárodní Chardonnay. Z modrých odrůd jsou zde pěstovány Monastrell, Garnatxa a Pinot Noir. Roční produkce Cavy dosahuje impozantních 350 000 lahví. Vinařství se pyšní vynikajícím řemeslným zpracováním hroznů a vytváří skvělá vína s autentickým španělským charakterem.