Cabernet Moravia

Cabernet Moravia je moštová odrůda révy vinné, která byla vyšlechtěna v České republice, křížením odrůd Zweigeltrebe a Cabernet  Franc. U málo vyzrálých hroznů jsou aromata trávovitá, často připomínající zelené makovice. Postupným vyzráváním přecházejí přes vůni paprik k vůni připomínající borůvky a černý rybíz. Víno vyrobené z dobře vyzrálých hroznů bývá velmi barevné, má nižší kyseliny a jemné třísloviny. Typická barva vína je tmavě granátová s jemnými tóny černého rybízu ve vůni i v chuti, které doplňuje aroma třešní, višní, tabáku či marmelády. Víno je mohutné s dlouhou dochutí a lahvově zralé je hebce sametové. U mladých vín bývá tříslovinka ostřejší až agresívní. Víno se skvěle snoubí s masitými pokrmy a s kořeněnými omáčkami, také se hodí k tmavým či uzeným masům a k tučným či tvrdým sýrům.

Vyhledávání:
Hledat v kategoriiBarvaCukrZeměVýrobceKategorieRočníkKolekceUzávěr
Hledat v kategoriiHledat
Kde hledat:
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit:4 produkty
Zobrazit: