Svatojánské ořechy jsou delikatesa vyrobená z vlašských ořechů, podle původní 100 let staré receptury. Ještě zelené (nezralé) vlašské ořechy se sklízí v období kolem svatého Jana (24. června), kdy ještě není zcela vyvinutá skořápka ořechu. Díky tomu je lze celé (včetně skořápky a slupky) naložit do lahodného kořeněného sirupu z cukru. Kromě výborné chuti, jsou vlašské ořechy známy pro své blahodárné účinky na lidský organismus.
Doporučujeme podávat nakrájené na tenké plátky. Nejlépe vyniknou v kombinaci s čerstvými smetanovými sýry a paštikou. Skvěle se také hodí ke zvěřině, do salátů nebo dezertů.
Ocenění:
Složení: vlašský ořech, cukr, voda, citronový koncentrát, glukózový sirup, směs koření
Doporučujeme skladovat v temnu a suchu při teplotě do 28 °C. Po otevření uchovávejte v lednici a spotřebujte do 14 dnů. Minimální trvanlivost do 7/2021.