Ve vůni vykazuje tento Sauvignon Blanc tóny citrusového květu a maracuje, doplněné aroma bylinek a citronové kůry. Chuť je plná s charakterem tropického ovoce, které je vyrovnané dlouhou, křupavě minerální dochutí.
Doporučujeme podávat k čerstvým i vařeným mořským plodům – ústřicím, krevetám, mušlím a ke všem druhům ryb.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Vhodné k archivaci po dobu 2-3 let.
Yealands je vinařství na Novém Zélandu v oblasti Marlbourough v podhůří Awatere. Zakladatelem je Peter Yealands. Peter s manželkou Vai a synem Aaronem vybudovali jedno z největších a nejúspěšnějších vinařství na Novém Zélandu. Dcera Danielle prosazuje Yealands v Nelson a okolí. Hlavní vinař je Tamra Washington, která se v Marlborough narodila. Pěstují odrůdy: Sauvignon Blanc, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Viognier, Tempranillo, Rulandské modré a Tramín červený. Vinařství Yealands Estate patří do malé skupinky firem z celého světa, které získalo certifikát CarboNZero a první na Novém Zélandě měří a eliminuje skleníkové plyny.