Rodinné vinařství Hrabal obohatilo naši nabídku

Bratři Hrabalovi navázali na rodinnou vinařskou tradici s přesvědčením, že i na Moravě se mohou vyrábět vína světových parametrů. A my jsme moc rádi, že jsme sortiment rozšířili právě o jejich vína.

Velký důraz je u nich kladen na zachování odrůdového, terroárního a čistého projevu vína. Každý rok se víc a víc zaměřují na obnovení přirozeného života ve vinici tak, aby mohli sklízet hrozny s velkým potenciálem a lidem dávat na stůl přírodní plná a výrazná vína. Část jejich vinic proto obhospodařují v režimu bio produkce.

Z aktuální nabídky musíme vyzdvihnout například barriková vína Frankovka a Zweigeltrebe nebo Rulandské šedé Sur-lie. Skvělý je i suchý Sekt Hrabal, který vzniká klasickou metodou kvašení v lahvi. A doporučujeme vyzkoušet naturální oranžové víno Veltlínské zelené, které je nefiltrované, minimálně sířené a z bio vinic.

A opomenout nesmíme ani vína Pelvins. Samostatná značka Pelvins, pod kterou vyráběla vína mladší generace rodiny Hrabalů, byla v roce 2019 začleněna přímo pod Rodinné vinařství Hrabal a tato vína tak najdete již pod jedním společným názvem Vinařství Hrabal. Postupně se budou měnit etikety, ale zustávají kolekce Carpe diem i Touha.

 

Kompletní nabídku Vinařství Hrabal najdete zde.

Rodinné vinařství Hrabal obohatilo naši nabídku
Vybrané produkty