Jižní Afrika

Jižní Afrika je v posledních letech vyhledávanou a módní vinařskou zemí. Historie vinohradnictví na území JAR se datuje od 17. století. Tradici výroby vína začali holandští usedlíci. V roce 1659 zakladatel Cape Townu Jan Van Riebeeck vytvořil první víno, které neslo název „Jižní Afrika“. Klimatické podmínky dávají zdejším vínům jedinečný charakter. Hrozny jsou velmi sladké a vyrobené víno je tak silnější. Má až 14% alkoholu. Mají vysoký podíl tzv. kyselinek, a tak se po jihoafrických vínech dobře tráví. V současné době je v Jižní Africe osázeno kolem 101 tisíc hektarů vinic, přičemž bílé odrůdy představují 56% výsadby a červené odrůdy 44%. Roční produkce je cca 11 milionů hl. Řadí se na 9. místo v celosvětové produkci vín. Téměř 75% vína vyváží. Pěstují odrůdy: Savignon Blanc, Chenin Blanc, Chardonnay, Muskat, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Shiraz, Pinot Noir a místní odrůdu Pinotage. Vína z Jižní Afriky dnes dobývají celý svět.
Vyhledávání:
BarvaOdrudaCukrZeměVýrobceKategorieRočníkKolekceUzávěrHledat v kategorii
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit produkty
Zobrazit:17 produktů
Zobrazit: