Hrozny pro toto víno jsou sklizeny z 52 let staré jediné vinice Chenin Blanc na svazích Bottelary Hills. Číslo umístěné nad etiketou lahve tudíž odkazuje na stáří vinice v roce ve kterém bylo vino vyrobeno. Toto špičkové víno je podáváno ve 1st class a Business Class Emirates Airlines.
Hrozny jsou sklizeny mezi 22 - 24 Ballingů a šťáva se nechá usadit bez enzymů v průběhu několika dní. Šťáva je pak přečerpána do dubových sudů, kde proběhne přirozená přírodní fermentace. Fermentace probíhá po dobu 6ti měsíců a poté je víno drženo na kvasných kalech po dobu dalších 3 měsíců. Doba zráni je 9 měsíců v dubových sudech: 90% Francouzský dub, 10% Maďarský dub.
Doporučujeme podávat k různým pokrmům od kachního konfitu s pomeranči po losos na špenátovém lůžku s bramborovým pyré.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 9 - 11 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.