Tmavě červená barva s fialovými odstíny. Intenzivní aroma červeného ovoce, již poznáte zrání v sudu (vanilka, kokos...). Ovocné víno v chuti masité, strukturované, s dlouhým závěrem a příjemnou dochutí, které vyjadřuje přínos nového dubu.
Po ukončení alkoholového kvašení se víno zavádí do nových (první použití) sudů z amerického dubu, kde se provádí malolaktické kvašení za přítomnosti jemných vinných kalů, které je nutné pravidelně přesouvat (batonáž).
Doporučujeme podávat k šunce, pečenému jehnčímu masu, zvěřině, dušenému masu se zeleninou a sýrům.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Vinařství Corcovo je skvělou ukázkou vynikajících vín z oblasti Valdepeñas ve Španělsku. Nachází se v srdci tohoto slavného vinařského regionu, který je proslulý svou bohatou historií a tradičním vinařstvím.
Vinařství Corcovo se zaměřuje na pěstování tradičních odrůd hroznů, jako je Tempranillo a Syrah. Díky unikátnímu klimatu a půdě regionu Valdepeñas vytvářejí jejich hrozny lahodné a bohaté na chuť.
Vína z vinařství Corcovo jsou charakteristická svými jemnými tříslovinami, plným ovocným profilem a delikátními kořeněnými tóny. Jsou to vína, která si získala uznání mezi milovníky vína po celém světě a jsou považována za skutečného zástupce španělského vinařství.