Slovníček pojmů
-
Ampelografie
-
Animální tóny
-
Archivace
-
Aromatika
-
Ausbruch
-
Auslese
-
Bacchus
-
Barvířka
-
Batonáž
-
Beerenauslese
-
Bentonit
-
Bobule
-
Brut
-
Brut nature
-
Cava
-
Cremant
-
Cuvée
-
Degustátor
-
Dekantace
-
DO (Denominación de Origen)
-
DOC (Denominazione di Origine Controllata)
-
DOCa (Denominación de Origen Calificada)
-
DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita)
-
Double Magnum/Jeroboam
-
Dozážní likér
-
Egri bikavér
-
En primeur
-
Exktrakt ve víně
-
Extra brut
-
Extra dry
-
Gyropaleta
-
Fermentace
-
Hektarový výnos
-
Hrozen
-
Champagne
-
Hořčina
-
Hroznový mošt
-
Chaptalizace vína
-
Charmat metoda
-
IGT (Indicazione Geografica Tipica)
-
INAO
-
Investiční víno
-
Kvevri
-
Klasifikace vína
-
Koštýř
-
Kyselina
-
Magnum
-
Napa Valley
-
Perzistence
-
Odrůda
-
Pomerol
-
Pupitr
-
Přívlastek
-
Resveratol
-
Romanée-Conti
-
Sabrage
-
Salmanazar
-
Samotok
-
Sauternes
-
Sec
-
Sommeliér
-
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI)
-
Šlechtitel
-
Státní odrůdová kniha
-
Terroir
-
Svěží víno
-
Tirážní likér
-
Tannin
-
Tělo vína
-
Tradiční „champagne“ metoda
-
Vendage tardif
-
Vermut
-
Vin de pays
-
Vinohradník
-
VOC (Vína originální certifikace)
-
Viniční trať
-
Vinifikace
-
Wachau
-
Zbytkový cukr
-
Zrání vína