Muškát moravský

Vzhledem k tomu, že pro naše vinařské oblasti nebyla žádná dostatečně vhodná odrůda s muškátovým aroma ve víně, pokusil se ing. V. Křivánek ve Šlechtitelské stanici v Polešovicích zaplnit tuto mezeru křížením odrůd Muškát Ottonel x Prachttraube a jeho záměr se podařil. Obsah kyselin je nižší, a proto je nutné pro výrobu suchých vín sklízet hrozny zavčas, aby vína nebyla plochá. Víno má zelenožlutou barvu, květinově muškátovou vůni a lehký výraz těla s příjemnou harmonií, pokud je ve víně dostatek kyselin. Jemně muškátové víno je vhodné jako aperitiv k předkrmům z husích jater nebo k plodům moře, hodí se i k mírně sladkým dezertům. Suché víno je vhodné k jemné paštice.

Vyhledávání:
Barva
Cukr
(1)
(3)
Zobrazit vybrané
Země
(4)
Zobrazit vybrané
Výrobce
(1)
(1)
(1)
(1)
Zobrazit vybrané
(1)
(2)
(1)
Zobrazit vybrané
(2)
(1)
(1)
Zobrazit vybrané
(2)
(2)
Zobrazit vybrané
4 produkty
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení