Ideální partner do letních dnů. Ve vůni vás osloví zralé jahody a smetanové tóny. Vyniká svojí šťavnatostí a lehkostí, ve které naleznete ovocné tóny s dominantou jahod. Krásné, osvěžující víno pro relaxování u bazénu či na terase.
Doporučujeme podávat samostatně nebo k zeleninovým krémovým polévkám
Doporučená denní spotřeba: 1 lahev, u bazénu 3
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte přiteplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.
Vinařství Piálek & Jäger najdeme v obci Dobšice na Moravě. Je to vinařství dvou kamarádů Ing. Kamila Piálka a Jaroslava Jägera. Malé vinařství převzal Ing. Kamil Piálek po dědečkovi Cyrilovi. Ten zemřel v roce 1998. Vinařství se nikdo nevěnoval. Až v roce 2004 Ing. Kamil Piálek začal budovat malé butikové vinařství s exkluzivní produkcí. Výroba se postupně zvyšovala z původních 3.000 až na dnešních 40.000 lahví. V roce 2011 se Ing. Kamil Piálek spojil se svým kamarádem Jaroslavem Jägerem v nové firmě Vinařství Piálek & Jäger. Vlastní čtyři pískovcové sklepy v Novém Šaldorfě a Dobšicích, kde vyrábí vysoce kvalitní vína, především přívlastková, ze znojemské vinařské podoblasti. Nejstarší sklep je 300 let starý. Vinařství vlastní vinici na znojemské Kraví hoře. Rozloha vinice je 1ha. Ostatní hrozny vykupují od ověřených vinohradníků. Jako zajímavost je tzv. první "grand cru na Moravě" (Sauvignon KRAVÁK). Jejich vína získávají mnohá ocenění jak na domácích, tak i na mezinárodních soutěžích. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Chardonnay, Muller Thurgau, Neuburské, Pálava, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Sylvánské zelené, Tramín červený a Veltlínské zelené. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Cabernet Sauvignon, Dornfelder, Frankovka, Modrý Portugal, Rulandské modré, Svatovavřinecké a Zweigeltrebe.
Vina z tohoto vinařství můžete ochutnat v nejlepších českých restauracích včetně michelinské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise.