Plné extraktivní víno s typickou tmavě rubínovou barvou vás osloví příjemnou komplexní vůní drobného tmavého lesního ovoce, kde dominují ostružiny, hořké čokolády a třešní v čokoládě. V bohaté chuti se líbivé ostružinové tóny a hořká čokoláda snoubí s výraznou, avšak vyrovnanou tříslovinou s minerální dochutí. Příjemná kyselinka a kořenité aroma až do tabáku osloví všechny milovníky pozdních sběrů.
Doporučujeme podávat k pikantním úpravám hovězího masa, těstovin či jako zajímavý doplněk tavených a poloměkkých aromatických sýrů. Před lahvováním nebylo víno filtrováno, případný vinný kámen a jemný sediment neovlivňuje kvalitu vína.
Doporučená teplota podávání: 14 - 16 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 6 - 8 let. Hrozny byly sbírány 22.10.2016.