Plné extraktivní víno s typickou tmavě rubínovou barvou vás osloví příjemnou komplexní vůní drobného tmavého lesního ovoce, kde dominují ostružiny, hořké čokolády a třešní v čokoládě. V bohaté chuti se líbivé ostružinové tóny a hořká čokoláda snoubí s výraznou, avšak vyrovnanou tříslovinou s minerální dochutí. Příjemná kyselinka a kořenité aroma až do tabáku osloví všechny milovníky pozdních sběrů.
Doporučujeme podávat k pikantním úpravám hovězího masa, těstovin či jako zajímavý doplněk tavených a poloměkkých aromatických sýrů. Před lahvováním nebylo víno filtrováno, případný vinný kámen a jemný sediment neovlivňuje kvalitu vína.
Doporučená teplota podávání: 14 - 16 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 6 - 8 let. Hrozny byly sbírány 22.10.2016.
V tomto vinařství jsou vína vyráběna z hroznů pěstovaných na vlastních vinicích ve Znojemské vinařské podoblasti vyjma speciální řady francouzských vín. Jde o silnou vinařskou tradici. Vinařství je novým moravským producentem tichých vín. Vína jsou vhodná pro všechny příznivce kvalitních a dobrých vín. Cenově jsou velmi dostupná. Kvality je dosaženo díky moderním metodám a technologiím výroby vín. Vinařství chce být vnímáno jako vinařská klasika. Společnost vznikla ve Znojmě v roce 2003 jako První znojemská vinařská a.s. V roce 2006 po dokončení nového areálu v Dobšicích u Znojma, změnila vlastní značku na Vinařství LAHOFER. Název je inspirován osobností dobšického rodáka, uměleckého řezbáře Jana Lahofera . V roce 2011 se stává třetím největším pěstitelem vinné révy v České republice a v roce 2012 největším pěstitelem révy na Znojemsku. Dnes obhospodařuje 410 hektarů na tratích Babičák, U Hájku, Volné pole či Lampelberg, kde umístilo Vinařství LAHOFER vinařský program „Mějte svoji hlavu“, kde si můžete adoptovat svou viničnou hlavu, o kterou se sami můžete po celý rok starat. Vinařství Lahofer si například odvezlo Zlatou medaili ze slovenské mezinárodní soutěže vín Muvina 2012 za Pálavu, výběr z hroznů 2011.