Víno je temně rubínové barvy s lehkým fialovým odleskem. Aroma snoubí ovocné tóny višňového kompotu a přezrálé třešně s vůní hořké čokolády. Chuť je sametová, ovocně kořenitá s tóny lesního ovoce, ostružin a višní v čokoládě.
Doporučujeme podávat k jemně kořenitým masům, k bažantu, či k měkkým sýrům s bílou plísní
Ocenění:
Obec: Tvrdonice
Trať: Nové vinohrady
Alkohol: 12,5 % obj.
Zbytkový cukr: 0,2 g/l
Kyseliny: 4,4 g/l
Bezcukernatý extrakt: 22,2 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 21,6 °NM
Doporučená teplota podávání: 15 - 17 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.