Zorzal

Zorzal je relativně malé, moderní, ale naprosto nekonvenční vinařství bratří Michellini. Juan Pablo, Gerardo a Matías ho založili v roce 2008 a vyrábí krásná naturální vína za použití nejrůznějších starých i nových technologií. Vinařství leží v nádherné krajině přímo na úpatí stratovulkánu Tupungato (jednoho z největších vrcholků And) v oblasti Gualtallary. Vinice se nachází opravdu vysoko - přes 1350 m.n.m. a díky své poloze lze říci, že se jedná o vinohrady v BIO režimu. Hroznům zde nehrozní plísně ani jiná onemocnění, a tak se zde použití jakékoliv chemie lze snadno vyvarovat. Místní výjimečné terroir tvoří relativně chladné klima, dostatek slunce a vápencová půda s křídovým podložím, která dodává vínům krásnou mineralitu. Skvělá hodnocení vínům pravidelně uděluje Tim Atkin, James Suckling, The Wine Advocate, The Decanter Magazine, Descorchados a mnoho dalších... Specialitou je řada vín EGGO, vyrobená v betonových vejcích.

BarvaCukrKategorieRočníkUzávěr
Hledat v kategoriiHledat
Kde hledat: